معاون قضایی دادگستری خراسان رضوی گفت: دادگاههای صلح در همه شهرستانهای این استان به جز مشهد و نیشابور راهاندازی شده است و تا پانزده روز آینده در دو شهرستان یاد شده نیز فعال میشود.
به گزارش ایرنا حجت الاسلام مهدی بصیری گفت: در مجموع ۱۶۴ دادگاه صلح در استان خراسان رضوی طبق پیش بینی ها تا پایان امسال راهاندازی خواهد شد که ۸۹ دادگاه صلح برای مشهد برنامهریزی شده است.
وی بیان کرد: در حال حاضر بخش عمده ۷۵ دادگاه صلح خارج از مشهد، به جز دادگاههای مربوط به نیشابور تشکیل شده و بقیه نیز به مرور برپا خواهد شد.
معاون قضایی دادگستری خراسان رضوی ادامه داد: تاکنون احکام روسای ۳۵ شعبه دادگاه های صلح در شهرستان ها و احکام ۵۵ همکار دادرس اختصاصی با حفظ سمت از سوی رییس کل دادگستری استان ابلاغ شده است.
وی اظهار کرد: هم اکنون ۲۳ اداره دادگستری یا همان حوزه قضایی در ۲۳ شهرستان خراسان رضوی فعالیت دارد و بقیه شهرستانهای استان در قالب ۱۲ بخش قضایی اداره میشوند.
بصیری همچنین گفت: دادگاه های صلح برگرفته از قانون جدید شواهای حل اختلاف است که بر اساس نتایج بررسی از مجموعه محاکم عمومی در دوران مرحوم آیت الله یزدی و پس از آن دادسرها و محاکم عمومی و انقلاب و سپس شوراهای حل اختلاف در دوران مرحوم آیت الله هاشمی شاهرودی ایجاد شده است، در این راستا تلاش شده معایب محاکم یاد شده حذف و محاسن آنها در قالب دادگاه های صلح گنجانده شود.
وی افزود: برای جلوگیری از اطاله دادرسی ها، در پرونده های مالی تا ارزش ۵۰۰ میلیون ریال رای دادگاه صلح قطعی و غیرقابل اعتراض است، این در حالی است که قبلا پرونده های مالی بیش از سه میلیون ریال قابل اعتراض بود.
معاون قضایی دادگستری خراسان رضوی بیان کرد: در قانون جدید، با استفاده از حسن موضوع سازش برگرفته از شوراهای حل اختلاف، دادگاه صلح به عنوان دادگاهی در عرض دادگاه حقوقی صلاحیت رسیدگی به پرونده های کیفری درجه ۲، انقلاب، خانواده، اطفال و در این سطوح را دارد و رای افرادی که به عنوان قاضی در این دادگاه رای می دهند همسطح قضات محاکم کیفری درجه ۲ است.
به گفته وی، محاکم صلح می توانند پرونده هایی که به آنها ارجاع می شوند را با توافق طرفین دعوا و با هدف سازش، در مدت معین مسکوت گذاشته و به شوراهای سازش ارجاع دهند.
بصیری گفت: قاضی دادگاه صلح برای رسیدگی به جرایم و دعاوی مالی تا یک میلیارد ریال را با شرایط ذکر شده قانون صلاحیت دارد و فقط آرا مالی با ارزش بیش از ۵۰۰ میلیون ریال در دادگاه تجدیدنظر استان قابل تجدید نظر خواهی خواهند بود.
دادگاههای صلح در همه شهرستانهای خراسانرضوی به جز مشهد و نیشابور فعال شد
برچسب ها
ابهامات درباره حادثه بیمارستان حکیم بیپاسخ ماند
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی نیشابور به گزارش «فاجعه در بیمارستان حکیم»
نیشـابور، نت خاموش خراسان
خاتون شرق- نیشابور، زادگاه استاد پرویز مشکاتیان، از تأثیرگذارترین آهنگسازان و نوازندگان سنتور در تاریخ موسیقی ایران است. مشکاتیان با خلق آثاری ماندگار مانند بیداد، نوا، دستان و آستان جانان نهتنها در پهنه موسیقی ایران، بلکه در تاریخ فرهنگی معاصر نیشابور نیز نقشی برجسته دارد. با این همه، زادگاه او تاکنون از داشتن یک جشنواره دائمی موسیقی سنتی بیبهره بوده و حتی در سالگرد درگذشتش نیز خبری از رویدادی در خور نام او نیست. آیا این بیتوجهی، نوعی کمکاری مدیریتی و ضعف در نگاه برنامهریزان فرهنگی نیست؟
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی نیشابور به گزارش «فاجعه در بیمارستان حکیم»
خاتون شرق- در پی انتشار گزارشی در شماره ۲۲۱ هفتهنامه خاتونشرق با عنوان فاجعه در بیمارستان حکیم دانشگاه علومپزشکی نیشابور جوابیهای به دفتر هفتهنامه خاتونشرق ارسال کرده که برای اطلاع و آکاهی شهروندان متن و تصویر نامه در ادامه منتشر میشود.
کار مردم را به مردم بسپارید
خاتون شرق- وقتی مردم، فرهنگ را از دل کوچهها و خاطرهها بیرون میکشند و جانی تازه به آن میدهند، تنها کاری که باید کرد، این است: مزاحمشان نشوید! فستیوال «کوچه» در بوشهر یکی از همان تلاشهای صمیمی و خودجوش بود که بیهیچ هیاهوی دولتی، توانست نفس تازهای به بافت تاریخی شهر ببخشد. کوچههایی که زمانی خاموش بودند، با صدای خیامخوانی و موسیقی جنوب، روشن شدند.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.