ابوالفضل مکرمی فر با اعلام این خبر درباره تشکیل شورای انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع دستی اظهار کرد: در جلسه شورای انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایعدستی ، ظرفیت ها و قابلبت ها و شاخص های تعیین شده پس از بررسی باحضور مدیر کل و سایر دستگاهای مرتبط استان و شهریتان اعم از فرماندار و نمابندگان حضور می یابند
او ادامه داد: اعضای شورا پس از بررسی پروندهها و ارزیابی شاخصها به هر یک از شهرها و روستاهای مطرح شده امتیاز میدهند و در نهایت مناطقی که حدنصاب را کسب کنند برای ثبت ملی انتخاب میشوند.
مکرمی فر به شرایط شهر فیروزه به عنوان شهر ملی صنایع دستی در رشته فیروزه گفت: ظرفیت تولید فیروزه به ازای هر فرد به طور میانگین سالانه ۱۵ تا ۲۰ کیلو سنگ فیروزه است، برداشت سنگ از معدن به طور میانگین سالانه ۴۰ تا ۵۰ تن سنگ فیروزه است.
او افزود: میزان ارزش افزوده به طور میانگین سالانه در هر تن سنگ ۱۴ کیلوگرم سنگ خالص فیروزه به دست می آید و در ضعیف ترین حالت این نسبت یک به ده است یعنی در ۴۰ تن سنگ ۴ تن سنگ خالص استحصال می شود.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی درباره دیگر ویژگیهای این شهربرای انتخاب به عنون شهر ملی صنایع دستی در زمینه فیروزه اظهار کرد: درشهر فیروزه ۲۰ کارگاه درون شهری و ۵۰ کارگاه خانگی درون شهری و ۱۵۰ کارگاه روستائی و هزار کارگاه خانگی روستائی فعال است.
مکرمیفر با اشاره به میزان اشتغالزایی فیروزه تراشی در شهرستان فیروزه اظهارکرد: به صورت مستقیم دو هزار و ۳۰۰ نفر و به صورت غیر مستقیم ۲۲ هزار و ۱۰۰ نفر در این زمینه اشتغال دارند.
او ادامه داد: ۸۰ درصد اشتغال در بخش مرکزی شهرستان فیروزه شامل ۳۴ روستا از جمله معدن علیا و سفلی، قالیباف، گلشنآباد، حیدرآباد، شوری، اقبالیه، مهدیآباد، بزقوچان و …) که از این تعداد ۲۰ روستا به طور مستقیم و غیر مستقیم در گیر فیروزه هستند.
مکرمیفر افزود: ۲۰ درصد دیگر نیز ۳۵ روستای بخش قرار دارند که این روستاها از جمله مرزان، فهنه، کوندر، اردلان، همتآباد،صمان، شوریاب، شورگشت، گرماب و … است، البته تعداد ۱۵ روستا به صورت مستقیم و غیر مستقیم درگیر فیروزه هستند.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی تاکید کرد: آمار کارگاهها مربوط به شهرستان فیروزه است و در شهرستان نیشابور بیش از یک هزار نفر در رشته تراش و فروش فیروزه مشغول کار هستند.
او تصریح کرد: حداقل سن شاغلان ۱۵ سال و حداکثر ۸۰ سال است، همچنین این حداقل و حداکثر در روستای معدن وجود ندارد و متغیر است.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی با اشاره به پیشینه تاریخی فیروزه یادآور شد: تعداد ۱۵۰ نفر در مجمع شهرستان جزو پیشکسوتان ایت رشته هستند که در قید حیات هستند.
مکرمی فر با بیان این که فیروزه ظرفیتهای بسیاری دارد و به همین دلیل به عنوان شهر ملی صنایع دستی ایران انتخاب شده است، گفت: تعداد ۱۴۰ نفر کارگر در معدن مشغول بکار هستند و تونل اصلی معدن فیروزه به طول ۲کیلومترو تونل های فرعی به طول حدود ۵۰ کیلومتراست که این تونل ها نیز خود ظرفیت های گردشگری محسوب میشوند.
گفتنی است: فیروزه در فاصله حدود ۱۵۰ کیلومتری از مشهد مرکز استان خراسان رضوی قرار دارد. از شهرستان فیروزه تاکنون حدود ۲۷ اثر تاریخی، فرهنگی، محوطه و تپه تاریخی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
بر اساس یافته های باستان شناسی در تپه بلوچ، واقع در شمال شرق مجموعه باغ نشاط از توابع این شهرستان، قدمت این منطقه را به دوران نو سنگی پارینه سنگی نشان می دهد.
فیروزه در فهرست شهرهای ملی کشور
برچسب ها
شهردار نیشابور: با اجرای این پروژه معضل سه دهه اخیر شهر نیشابور و میان جلگه حل می شود
کلنگ احداث زبالهگاه جدید نیشابور زمین زده شد
چهار اولویت نماینده نیشابور بزرگ: بهداشت و درمان، ارتقای راهها، میراث فرهنگی و آب
سلیمانی نماینده مردم نیشابور بزرگ: منافع نیشابور را فدای مسائل سیاسی نمیکنم
شهردار نیشابور: هنوز حکمی از طرف اداره کار نیشابور صادر نشده
کارگران جایگاههای سیانجی در انتظار رای اداره کار
کلنگ احداث زبالهگاه جدید نیشابور زمین زده شد
خاتون شرق -عملیات اجرایی فاز نخست پروژه لندفیل مهندسی _بهداشتی شهرداری نیشابور آغاز شد.
سلیمانی نماینده مردم نیشابور بزرگ: منافع نیشابور را فدای مسائل سیاسی نمیکنم
خاتون شرق - یحیی سلیمانی نماینده مردم نشابور، فیروزه، زبرخان و میانجلگه در مجلس شورای اسلامی در نخستین نشست خبریاش با خبرنگاران گفت: در نخستین جلسه شورای اداری شهرستان نیشابور هم براین نکته تاکید کردم مدیران دستگاههای اجرایی و در رأس آن فرماندار به عنواننماینده عالی دولت هرچقدر کارآمد باشد کار من به عنوان نماینده مجلس که ارتباطی با حوزه اجرائی ندارد کمتر میشود و این یکی از مشکلاتی است که در حوزه نمایندگان شکل گرفته ...
کارگران جایگاههای سیانجی در انتظار رای اداره کار
خاتون شرق - مالکان خودروهای گازسوز در شرایط فعلی که وضعیت اقتصادی مردم با بحران مواجه است و سهمیه بنزین کفاف نمیکند بیشتر ترجیح میدهند گاز سی.ان.جی را جایگزین سوخت بنزین کنند اما برای رفع این حاجت باید ساعتها در صف طولانی وقت خود را تلف کنند.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.