به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی محمد اسماعیل اعتمادی امروز یکشنبه ۱۱ آبان ماه ۱۳۹۹ با اشاره به آخرین وضعیت بازار تاریخی سرپوش نیشابور گفت: «در این مرحله، پس از تهیه طرحهای فنی لازم و تصویب شورای فنی میراث فرهنگی استان، بازسازی سقفهای راستهبازار در فاز ۴ بازار ( واقع در ضلع جنوبی میدان محلوج فروشان) آغازشده و برای بازسازی این سقفها، استاد بکائیان از معماران معروف و چیرهدست نیشابور با این اداره همکاری میکند.»
او ادامه داد: «با توجه به اینکه عایق ایزوگام سقف فاز یک و دو بازار (حدفاصل خیابان امام خمینی تا خیابان عدالت شرقی) براثر مرور زمان نیز دچار فرسودگی شدید شده است، مقرر شد مرمت و لکهگیری و اجرای ایزوگام مجدد سقف راستهبازار در قسمتهای آسیبدیده نیز از محل همین اعتبار نوسازی میشود.»
اعتمادی تصریح کرد: «این بازار تاریخی به طول تقریبی یک کیلومتر در حال حاضر تنها بازار مسقف تاریخی در خراسان است که قدمت آن به دوره صفویه برمیگردد.»
او گفت: «حدود این بازار از دروازه عراق واقع در انتهای خیابان فردوسی جنوبی فعلی شروع میشده و تا دروازه مشهد واقع در نرسیده به میدان خیام خیابان امام خمینی فعلی منتهی میشده است.»
اعتمادی بابیان اینکه در حال حاضر طول قسمتهای باقیمانده از این بازار حدود ۷۵۰ متر است، افزود: «مهمترین عناصر تشکیلدهنده این بازار تعدادی حجره، تیمچه، سرا، کاروانسرا، حمام ، مسجد، تکیه و آبانبار است.»
او یادآور شد: «قسمتهایی از این بازار در دورههای افشاریه، زندیه و قاجار بازسازی یا احداثشده است.»
شهرستان نیشابور با دارا بودن بیش از ۳۹۳ اثر تاریخی که ۸۸ اثر آن در فهرست آثار ملی کشور ثبتشده است، از مهمترین شهرهای تاریخی و گردشگری کشور است که از طرف سازمان یونسکو بهعنوان شهر پایدار ایرانی در کنار شهرهای اصفهان و شیراز انتخابشده است.
آغاز مرمت بازار تاریخی نیشابور
برچسب ها
ابهامات درباره حادثه بیمارستان حکیم بیپاسخ ماند
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی نیشابور به گزارش «فاجعه در بیمارستان حکیم»
نیشـابور، نت خاموش خراسان
خاتون شرق- نیشابور، زادگاه استاد پرویز مشکاتیان، از تأثیرگذارترین آهنگسازان و نوازندگان سنتور در تاریخ موسیقی ایران است. مشکاتیان با خلق آثاری ماندگار مانند بیداد، نوا، دستان و آستان جانان نهتنها در پهنه موسیقی ایران، بلکه در تاریخ فرهنگی معاصر نیشابور نیز نقشی برجسته دارد. با این همه، زادگاه او تاکنون از داشتن یک جشنواره دائمی موسیقی سنتی بیبهره بوده و حتی در سالگرد درگذشتش نیز خبری از رویدادی در خور نام او نیست. آیا این بیتوجهی، نوعی کمکاری مدیریتی و ضعف در نگاه برنامهریزان فرهنگی نیست؟
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی نیشابور به گزارش «فاجعه در بیمارستان حکیم»
خاتون شرق- در پی انتشار گزارشی در شماره ۲۲۱ هفتهنامه خاتونشرق با عنوان فاجعه در بیمارستان حکیم دانشگاه علومپزشکی نیشابور جوابیهای به دفتر هفتهنامه خاتونشرق ارسال کرده که برای اطلاع و آکاهی شهروندان متن و تصویر نامه در ادامه منتشر میشود.
کار مردم را به مردم بسپارید
خاتون شرق- وقتی مردم، فرهنگ را از دل کوچهها و خاطرهها بیرون میکشند و جانی تازه به آن میدهند، تنها کاری که باید کرد، این است: مزاحمشان نشوید! فستیوال «کوچه» در بوشهر یکی از همان تلاشهای صمیمی و خودجوش بود که بیهیچ هیاهوی دولتی، توانست نفس تازهای به بافت تاریخی شهر ببخشد. کوچههایی که زمانی خاموش بودند، با صدای خیامخوانی و موسیقی جنوب، روشن شدند.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.