عضو هیئت رئیسه اتاق اصناف نیشابور خبرداد: کاهش تعداد واحدهای فاقد پروانه نتیجه تعامل با نیروی انتظامی و اطلاع‌رسانی مستمر
عضو هیئت رئیسه اتاق اصناف نیشابور خبرداد: کاهش تعداد واحدهای فاقد پروانه نتیجه تعامل با نیروی انتظامی و اطلاع‌رسانی مستمر
خاتون شرق- به همت اتاق اصناف نیشابور نخستین جلسه هم‌اندیشی فعالان حوزه تجارت و بازار نیشابور با حضور اعضای اتحادیه‌های صنفی در سالن اجتماعات دانشگاه نیشابور برگزار شد.

به همت اتاق اصناف نیشابور نخستین جلسه هم‌اندیشی فعالان حوزه تجارت و بازار نیشابور با حضور اعضای اتحادیه‌های صنفی در سالن اجتماعات دانشگاه نیشابور برگزار شد.
علی نوبهاری عضو هیئت رئیسه اتاق اصناف نیشابور در این جلسه گفت: در نیشابور بیش از ۱۸ هزار و ۵۴۸ واحد صنفی دارای پروانه فعالیت می‌کنند و در کنار آن، حدود سه هزار واحد فاقد پروانه نیز وجود دارد.
وی افزود: در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ شمار واحدهای صنفی فاقد پروانه به بیش از ۷ هزار واحد رسیده بود که با پیگیری‌ها و اطلاع‌رسانی‌های گسترده، این عدد به کمتر از نصف کاهش یافته است.
او با بیان اینکه اصناف نیشابور سهم پررنگی در چرخه اقتصاد، اشتغال‌زایی و تأمین نیازهای شهروندان دارند، اظهار کرد: از مجموع واحدهای صنفی فعال دارای پروانه، هشت هزار و ۶۹۴ واحد صنفی توزیعی، سه هزار و ۷۲۰ واحد تولیدی، سه هزار و ۴۳۱ واحد خدمات فنی و ۲ هزار و ۷۰۳ واحد خدماتی هستند.


رئیس اتحادیه صنف طلا، جواهر و نقره شهرستان نیشابور افزود: باوجود این ظرفیت گسترده، امروز اصناف با چالش‌های متعددی روبه‌رو هستند؛ از نوسانات اقتصادی، فشارهای مالیاتی و قوانین متغیر گرفته تا نبود حمایت‌های بیمه‌ای و کمبود آموزش‌های تخصصی و به‌روز.
او یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های فعالان صنفی را نحوه محاسبه مالیات و شیوه حسابرسی‌ها عنوان کرد و گفت: متأسفانه در بسیاری از موارد، حسابرسان اداره مالیات بدون در نظر گرفتن سابقه و کارکرد سال‌های گذشته اصناف، وارد بررسی‌های جزئی می‌شوند که عملاً در حوزه عملکرد اصناف قرار نمی‌گیرد و این موضوع نه تنها مانعی در مسیر فعالیت واحدهاست بلکه باعث کاهش انگیزه در میان صاحبان مشاغل شده است.
وی با اشاره به تعامل مثبت فعلی اصناف با نیروی انتظامی تأکید کرد: این همکاری مؤثر نقش بسزایی در کاهش چشمگیر واحدهای فاقد پروانه داشته است. همچنین ارتباط سازنده اتاق اصناف با اداره صنعت، معدن و تجارت، روند رسیدگی به مشکلات را تسهیل کرده است، با این حال، نوبهاری اذعان کرد: امروز حال و روز اصناف و صنایع خوب نیست.
او با تأکید بر اینکه واحدهای صنفی به‌هیچ‌وجه به دنبال فرار مالیاتی نیستند، اظهار کرد: یکی از مشکلات اساسی، پرداخت نشدن سهم جرایم تعزیراتی است که باید سالانه به‌روز شود اما این اتفاق نمی‌افتد. به گفته او، کارگروه‌های مشترک بین اتاق اصناف، تعزیرات حکومتی و اداره مالیات تشکیل می‌شود اما این جلسات معمولاً وارد فاز اجرایی نمی‌شوند و در حد بحث و گمانه‌زنی باقی می‌مانند.
نوبهاری در ادامه گفت: یکی دیگر از دغدغه‌های مهم، نادیده‌گرفتن واحدهای صنفی شهرستان در طرح‌های ملی مانند مسکن ملی است. همچنین عدم بازگشت حق عضویت‌ها به اتحادیه‌ها باعث شده تأمین هزینه‌های جاری این تشکل‌ها با مشکل جدی مواجه شود.
او بزرگ‌ترین معضل اصناف را نبود راهکارهای درآمدی پایدار عنوان کرد و گفت: متأسفانه در شرایطی که اصناف نیازمند توجه و حمایت فوری هستند، هیچ نهاد مسئولی به کمک آنان نمی‌آید.
نوبهاری با اشاره به عملکرد اصناف در طی جنگ ۱۲ روزه اخیر گفت: با همت فعالان صنفی، بازار هیچ‌گاه با کمبود و مشکلی مواجه نشد؛ اما اگر به وضعیت امروز اصناف توجه نشود، در آینده این چالش‌ها مستقیماً زندگی شهروندان را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
او با تأکید بر لزوم اجرای دقیق قانون مالیات بر عملکرد یا ارزش افزوده گفت: اصناف خواستار آن هستند که همان‌گونه که قانون تعیین کرده عمل شود، نه سلیقه‌ای همچنین اصناف نیشابور از طرح نشان‌دار شدن مالیات پرداختی استقبال می‌کنند، چرا که در این طرح مالیات در همان شهر محل پرداخت هزینه می‌شود و باعث توسعه خدمات محلی خواهد شد.

تمدید تسلیم اظهارنامه مالیاتی تا پایان شهریور ماه
مهریه معاف از مالیات است
مجید کریمی‌دوست مدیر امور مالیاتی شهرستان نیشابور گفت: اظهار نامه کلید اصلی استفاده از معافیت‌های مالیاتی است و به دلیل وضعیت اقتصادی مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی برای اشخاص حقیقی و حقوقی تا پایان شهریور ماه تمدید شده است.
وی با اشاره به اینکه مهریه با هر مبلغی از مالیات معاف است اظهار کرد: برخی از کسانی که در پرداخت مالیات دچار مشکل می‌شوند به خاطر این است که در تنظیم اظهارنامه دقت کافی ندارند.
وی خاطرنشان کرد: یک ریال از مالیات‌های پرداختی در خارج از کشور صرف نمی‌شود و‌ صددرصد مالیات پرداختی به حساب¬های تعیین شده از طرف دولت به منظور بازسازی یا کمک و نظایر آن به صورت بلاعوض پرداخت می‌شود و همچنین ‌وجوه پرداختی یا تخصیصی و یا کمک¬های غیر نقدی بلاعوض اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی به تعمیر، تجهیز، احداث و یا تکمیل مدارس،‌ دانشگاهها، مراکز آموزش عالی و مراکز بهداشتی و درمانی و یا اردوگاه¬های تربیتی و آسایشگاهها و مراکز بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) و جمعیت هلال احمر و کتابخانه و مراکز فرهنگی و هنری(‌دولتی) اختصاص پیدا می کند.


وی درباره مشوق‌های مالیاتی گفت: صددرصد وجوهی که توسط مودیان مالیاتی به منظور مصرف در امور مشروحه مندرج در ماده مذکور به حسابهای خاصی که در استانها از طرف ادارات کل یا سازمانهای مربوط و در مورد دانشگاهها و مراکز آموزش عالی توسط روسای آنها افتتاح شده واریز می‌شود از درآمد مشمول مالیات عملکرد سال پرداخت و از منبع مالیاتی که مودی انتخاب می‌کند کسر خواهد شد.
وی اظهار کرد: برای مردمی سازی نظام مالیاتی و ارتقای فرهنگ مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور با هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی اقدام به ایجاد طرح نشان‌دار کردن مالیات و مشارکت دادن مالیات دهندگان در تعیین محل مصرف مالیات ها کرده است و هدف از این طرح شفاف‌سازی محل هزینه‌کرد مالیات‌ها وافزایش جلب اعتماد مردم و این بوده که مالیات‌دهندگان بدانند مالیاتی که پرداخت می‌کنند کجا هزینه می‌شود و این طرح مختص اشخاص حقیقی است.
وی افزود: خیران هم می‌توانند با انتخاب یکی از طرح‌های نشان‌دار شده ۲۵ تا ۵۰ درصد مشارکت داشته باشند و هزینه‌های انجام شده به عنوان اعتبار مالیاتی به خیران اعطا می‌شود.


دستگاه‌های بهره‌مند از طرح نشان‌دار کردن مالیات در نیشابور، فیروزه و زبرخان

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته ۱۷۳ میلیارد تومان از این محل می‌توانستیم جذب کنیم اما تنها ۸۱ میلیارد تومان جذب شد و توان مالیاتی شهرستان نیشابور بیشتر از این است و پارسال ۸۰ درصد از سهیمه مالیاتی شهرستان نیشابور محقق شد و اگر در پرونده‌ای بیشتر مالیات گرفته شده باشد حتما رسیدگی می‌شود.

درخواست اختصاص زمین برای احداث اتاق اصناف نیشابور
حسین سراج رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان نیشابور در این همایش گفت: امروز به همت اتاق اصناف نیشابور ارتباط اصناف و صنایع با دانشگاه قوی‌تر و پررنگ‌تر شده و باید با همراهی و همکاری یکدیگر نیشابور را به جایگاه واقعی خود برسانیم.
وی با اشاره به جنگ ۱۲ روزه اخیر ایران و اسرائیل گفت: در طی این مدت به همت اتاق اصناف اجازه داده نشد همشهریان کمبودی احساس کنند و از جناب فرماندار درخواست اختصاص زمین برای احداث ساختمان اتاق اصناف نیشابور داریم تا ۳۹ اتحادیه و اتاق اصناف در یک جا تجمیع شوند.


وی اظهار کرد: درخواست بعدی از دکتر صادقی ریاست محترم دانشگاه نیشابور درخواست تشکیل شورای مشورتی توسعه اقتصادی و آموزشی با عضویت تشکل‌های صنفی و صنعتی است تا اصناف بتوانند از ظرفیت‌های آموزشی دانشگاه نیشابور بهره‌مند شوند.
وی گفت: پارسال ۸۰ میلیارد تومان از محل نشان‌دار کردن مالیات‌ها به نیشابور اختصاص پیدا کرد و امسال تلاش کنیم این مبلغ سه برابر شود تا بتوانیم به پیشرفت طرح‌های آموزش عالی نیشابور و دانشگاه نیشابور کمک موثری داشته باشیم.

نظامیه‌های نیشابور الگوی دانشگاه‌های جهان است
صادقی سمرجانی رئیس دانشگاه نیشابور در این همایش گفت: معمولا هر شهری در کشور ما به موضوعی شهره است مانند ابنیه تاریخی اصفهان و‌ شیراز به حافظ و سعدی و مشهد به امام رضا و‌تنها شهری که به دانشگاه‌هایش معروف است نیشابور است که افتخار بزرگی است.
این شهرت منحصر به دوران نظامیه‌ها و‌ دوران تمدن اسلامی نیست.
نخستین نظامیه‌ها در نیشابور ساخته شد و نظامیه‌های بغداد هم برگرفته از نظامیه‌های نیشابور است و دانشگاه الازهر به تقلید از نظامیه‌های بغداد و دانشگاه ناپل برگرفته از دانشگاه الازهر است و نیشابور الگوی دانشگاه‌های دنیا است.
روز ملی خیام نیشابور روز خرد است و او‌شاعر و فیلسوف و‌ریاضیدانی است که کل هستی را به چالش می‌کشد و نیشابور تنها شهری است که روز خرد را جشن می‌گیرد.
برای اینکه نیشابور دوباره به دوران پرشکوه علمی و دانشگاه‌های تاریخی‌اش بازگردد باید دانشگاه‌های نیشابور در اولویت برنامه‌های نمایندگان و‌مدیران قرار گیرد و مردم نیشابور هم به هویت تاریخی خود بازگردند.
برای ارتقای کیفیت آموزشی باید زیرساخت‌های لازم توسعه پیدا کند.
در دوره مدیریت قبلی من دانشگاه نیشابور ۴۰ پله ارتقا پیدا کرد و اگر دست به دست هم بدهیم اتفاقات خوبی را در آینده می‌توانیم رقم بزنیم.

در جنگ اخیر بخش اعظم انسجام ملی مدیون اصناف است
افزایش ۵۲ درصدی اعتبارات تملک دارایی‌های نیشابور
مهدی دونده معاون استاندار و فرماندار ویژه نیشابور گفت: در جنگ اخیر هدف دشمن نابودی سامانه موشکی بود اما با وجود غافلگیری در ساعات اولیه جواب دندان‌شکنی داده شد و در این جنگ بخش اعظم انسجام ملی مدیون اصناف است که با تامین کالاها و آرام نگه داشتن بازار از بروز تنش جلوگیری کردند و اصناف محترم در این مدت باید با همکاری صنعت‌ومعدن کالاهای اساسی را در بازار تامین کنند.


وی خاطرنشان کرد: هر اتحادیه صنفی متشکل از هزاران خانواده است و‌ نقش مهمی در آرامش و ثبات جامعه دارد.
وی اظهار کرد: کل اعتبارات شهرستان نیشابور از محل تملک دارایی‌ها ۲۱۷ میلیارد تومان در نظر گرفته شده که نسبت به سال گذشته ۵۲ درصد افزایش یافته و از این میزان ۳۰ میلیارد تومان برای حوزه آب و فاضلاب شهری در نظر گرفته شده است.
وی افزود: همچنین یک میلیارد تومان برای دانشگاه نیشابور و ۹ میلیارد تومان به آموزش‌وپرورش در نظر گرفته شده است.
دونده خاطرنشان کرد: این اعتبارات در قالب ۲۳ فصل بین ۱۰۰ پروژه عمرانی توزیع شده که شامل
اعتبارات عمرانی و نفتی: ۱۳۵ میلیارد تومان
اعتبارات متوازن استانی: ۸۱ میلیارد تومان
و این طرح‌ها در پنج فصل شامل حمل و نقل، مدیریت یکپارچه منابع آب، خاک و پوشش گیاهی، عمران و خدمات شهری و روستایی، خدمات درمانی و صیانت از میراث فرهنگی، توسعه گردشگری و صنایع‌دستی بیشترین سهم اعتبارات را به خود اختصاص داده‌ است.
وی با تاکید بر لزوم بهره‌گیری مؤثر از ظرفیت نمایندگان مجلس در حوزه اعتبارات متوازن و پروژه‌های ملی گفت: مدیران باید با ادارات کل استانی تعامل مستقیم و مؤثری داشته باشند تا بتوان از منابع مالی موجود در سطوح بالاتر، بهره‌برداری حداکثری انجام داد.
وی با اشاره به اهمیت نظارت مستمر بر اجرای پروژه‌ها، خواستار ارائه گزارش‌های دقیق و منظم از پیشرفت فیزیکی طرح‌ها شد و گفت: ار جهادی و تلاش شبانه‌روزی باید محور عملکرد تمامی مسئولان باشد. رفع مشکلات مناطق کم‌برخوردار، به‌ویژه بخش سرولایت، از محورهای اصلی برنامه‌ریزی امسال است.
وی اظهار کرد: ضرورت هماهنگی بین‌بخشی، پرهیز از موازی‌کاری و استفاده بهینه از منابع مالی امروز بیش از همیشه باید مورد توجه قرار بگیرد و اعتبارات باید در بازه زمانی مشخص جذب شوند و مدیران با حضور میدانی در بین مردم، ضمن تبیین اقدامات، زمینه جذب بیشتر منابع استانی را فراهم کنند.