**
مسعود اصغرنژادبلوچی
**
مگر شاعرهای قبل از نیما کلاً اصلاً شاعرها چه می خواهند بگویند؟ یا چی گفتند؟ این همه دیوان سروده شده که حالا ما در جویایی مفهومی یا غیر مفهومی آن باشیم؟ حالا مفهوم در دقایقی می تواند کارایی خودش را داشته باشد و یک جایی هم می تواند این مفهوم بی اثر باشد. اما مفهومی که شاعرهای امروز در آن می گردند تا خودشان را پیدا کنند مفهوم متداولی است که در فرهنگ های لغت یا جمله ها وجود داشته باشد انگار نیست! این مفهوم به نظر بیشتر از کمبود شاعرانگی و کمبود بار معنایی یا آنچه که ما از آن به عنوان یک محصول کارآمد برای مخاطب اسم می بریم خبر می دهد. بلوغ نارس ادبیت شاعران جوان امروز بسیار متفاوت است با بلوغ زودرس شاعران جوان دهه چهل یا پنجاه.
بیت هایی در ابیات کلاسیک که برخی به شکل ضرب المثل نمود پیدا کرده اند و برخی هم ضرب المثل بوده اند و تبدیل به شعر تبدیل شده اند.
این ها به خون نوشته، عاشق نوشته، مبادله ی یک حس عاشقانه و الی آخر است که فارغ از مکاتیب و موج های الحاقی بی مورد، دارای بعد معنایی و فرم مفهومی در شعر هستند که در ایجاد جاذبه ی شعرِ اصولی، که در ادبیات کلاسیک ما وجود داشته و دارد و روی کارکردهای محتوایی دردهای مردمی ایجاد شده است شاخصه ای جز فهم شاعر در حین سرودن لازم ندارد.
متون درک پذیر شعری در قالب محتواهای قلسفی می چرخید و شکل دردها و درک ها را یا فانتزی می کند یا تغییر می دهد اما سرانجام همان چیزی که مخاطب برداشت می کند دست به دست شده و در اذهان باقی می ماند.
سخن هایی که توسط «آن ِ» شاعر در برابر جریان های تصنعی شاعران کوچک و بزرگ خلق گردیده است مبین میزان فهم و شعر مفهومی است نه بازی با کلمات شیک و لوس و بعضاً محاوره ای.
در دهه های اخیر شاعرهای متداول و متأخر ذیل عناوین مختلف سعی کرده اند هر کدام برای خودشان ایجاد یک نوع سبک، جریان، قالب، اصول …داشته باشند. به نظر من این ابتذال شعر فارسی و این رویکرد بیمارگونه که سراغ ادبیات فارسی خصوصاً شعر آمده است شاید گریز از مرکز معناست که رویکرد مفهومی دارد.
گریز از مرکز معنا
برچسب ها
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ابهامات درباره حادثه بیمارستان حکیم بیپاسخ ماند
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی نیشابور به گزارش «فاجعه در بیمارستان حکیم»
درسگفتارهای ادبی
دریافت رنجاندودگی
نیشـابور، نت خاموش خراسان
خاتون شرق- نیشابور، زادگاه استاد پرویز مشکاتیان، از تأثیرگذارترین آهنگسازان و نوازندگان سنتور در تاریخ موسیقی ایران است. مشکاتیان با خلق آثاری ماندگار مانند بیداد، نوا، دستان و آستان جانان نهتنها در پهنه موسیقی ایران، بلکه در تاریخ فرهنگی معاصر نیشابور نیز نقشی برجسته دارد. با این همه، زادگاه او تاکنون از داشتن یک جشنواره دائمی موسیقی سنتی بیبهره بوده و حتی در سالگرد درگذشتش نیز خبری از رویدادی در خور نام او نیست. آیا این بیتوجهی، نوعی کمکاری مدیریتی و ضعف در نگاه برنامهریزان فرهنگی نیست؟
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی نیشابور به گزارش «فاجعه در بیمارستان حکیم»
خاتون شرق- در پی انتشار گزارشی در شماره ۲۲۱ هفتهنامه خاتونشرق با عنوان فاجعه در بیمارستان حکیم دانشگاه علومپزشکی نیشابور جوابیهای به دفتر هفتهنامه خاتونشرق ارسال کرده که برای اطلاع و آکاهی شهروندان متن و تصویر نامه در ادامه منتشر میشود.
دریافت رنجاندودگی
درسگفتارهای ادبی(12)
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.