علیرضا قامتی در حاشیه بازدید از پایگاه انتقال خون نیشابور به مناسبت هفته انتقال خون در جمع خبرنگاران افزود: در حال حاضر ۲دستگاه سانتریفیوژ پایگاه انتقال خون این شهرستان فرسوده است و برای تهیه هر دستگاه بالغ بر هفت میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.
وی بیان کرد: به کمک این دستگاه چهار فرآورده خونی که بسیار حیاتی است تهیه میشود و در این حوزه نیازمند حمایت و توجه خیرین حوزه سلامت هستیم.
وی اظهار داشت: مقدمه نجات جان بیماران تهیه فرآوردههای خونی است و در شرایط فعلی با توجه به افزایش بیماران ناشی از سوانح میزان نیاز در این بخش افزایش یافته است.
سرپرست پایگاه انتقال خون نیشابور نیز گفت: از ابتدای امسال پنج هزار و ۴۶۱ نفر برایداهدای خون به این پایگاه مراجعه کردهاند که از این تعدادسه هزار و ۹۹۰ نفر موفق به اهدای خون شدند.
زهرا راهچمندی با اشاره به اینکه هفت درصد اهدا کنندگان خون را در نیشابور زنان تشکیل میدهند اظهار داشت: طی یک سال گذشته ۲۶ هزار و ۶۰۰ کیسه فراورده خونی تهیه شده که از این تعداد ۱۸ هزار و ۸۰۰ کبسه به مرکز استان ارسال و مابقی در بیمارستانهای نیشابور توزیع شده که از این تعداد یک هزار و ۴۰۰ واحد پلاکت بوده است.
وی بیان کرد: از حدود یک ماه گذشته ۲۴ واحد پلاسمای کووید ۱۹ برای بیماران کرونایی در نیشابور مورد استفاده قرار گرفته و در حال حاضر چهار نوع فراورده خونی در نیشابور تولید میشود ولی امکان تهیه پلاسمای کووید ۱۹ نداریم.
وی خاطرنشان کرد: از عمر ۲ سانتریفیوژ موجود در پایگاه انتقال خون نیشابور بالغ بر ۲۰ سال میگذرد و میزان کیفیت فرآوردههای خونی به شدت در حال کاهش است علاوه بر اینکه خطرات جانبی نیز دارد.
وی تصریح کرد: یکی از ارکان سلامت شهرستان پایگاه انتقال خون است که خون مورد نیاز بیماران اتاق عمل و حوادث را تامین میکند و در حال حاضر مشکل عمده پایگاه اهدای خون در شهرستان نیشابور کمبود پزشک مقیم است که پاسخگوی تعداد مراجعان و نیاز مردم نیست.
وی ادامه داد: تنها پایگاه انتقال خون نیشابور دارای ۱۵ نفر پرسنل و حدود ۵۰۰ مترمربع زیربنا است و برای تامین فرآورده های خونی و تکمیل زنجیره سلامت شهروندان نیازمند توجه ویژه جهت نوسازی و توسعه فضا و تهیه تجهیزات است.
میزان اهدای خون در نیشابور ۱۷ درصد کاهش یافت
برچسب ها
شروه و دمام بوشهر در عزای بندرعباس
از نغمه تا نوحه، بوشهر به سوگ نشست
کار مردم را به مردم بسپارید
خاتون شرق- وقتی مردم، فرهنگ را از دل کوچهها و خاطرهها بیرون میکشند و جانی تازه به آن میدهند، تنها کاری که باید کرد، این است: مزاحمشان نشوید! فستیوال «کوچه» در بوشهر یکی از همان تلاشهای صمیمی و خودجوش بود که بیهیچ هیاهوی دولتی، توانست نفس تازهای به بافت تاریخی شهر ببخشد. کوچههایی که زمانی خاموش بودند، با صدای خیامخوانی و موسیقی جنوب، روشن شدند.
از نغمه تا نوحه، بوشهر به سوگ نشست
خاتون شرق- هفته گذشته، وقتی درباره فستیوال مردمی «کوچه» نوشتم و گفتم «کار مردم را به مردم بسپارید»، شاید خیلیها گمان نمیکردند این جمله تا چه حد میتواند معنای عمیقی در دل خود داشته باشد.
پای لنگ رسانهها در فاجعه بندر شهید رجایی
خاتون شرق- آتش در بندر شهید رجایی، نه تنها قلب اقتصادی کشور را سوزاند، بلکه بار دیگر ضعفها و کاستیهای جدی رسانهها در پوشش بحرانهای ملی را نمایان کرد. در حالی که تاکنون شمار جانباختگان این حادثه به دستکم ۴۰ نفر رسیده، هنوز اخبار دقیق و شفاف از تعداد مصدومان و، مهمتر از آن، علت اصلی حادثه منتشر نشده است. خلأ بزرگتر، غیبت رسانههای رسمی در پوشش لحظهبهلحظه و مستقیم این فاجعه است که بار دیگر، ضعف مزمن صداوسیما و رسانههای داخلی در مدیریت اطلاعرسانی بحران را آشکار ساخت.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.