در یکصدوهشتمین جلسه رسمی شورای ششم شهر نیشابور، امین هنربخش عضو علیالبدل شورای شهر نیشابور به جای مرحوم جانبخش داود کمیلیپور حضور یافت.
پیش از این هم علیاکبر شکیبا رئیس فعلی شورای شهر نیشابور در پی انتصاب سیدمومن حسینی عضو سابق این شورا به عنوان فرماندار شهرستان زبرخان جایگزین او شد و بدین ترتیب در حالی که کمتر از ۱۱ ماه از عمر این شورا باقی مانده است، رکورد تغییر اعضای شورای شهر نیشابور در طی یک دوره شکسته شد.
چرا هیئت رئیسه شورا به وظیفه قانونی خودش عمل نمی کنند؟
در آغاز جلسه محمدکاظم صادقی عضو شورای شهر نیشابور با ایراد نطق پیش از دستور به نقد عملکرد شهرداری نیشابور پرداخت.
او با تبریک به هنربخش عضو جدید شورای شهر نیشابور گفت: سوال، استیضاح و پیگیری حق قانونی اعضای شورای اسلامی شهر می باشد و وظیفه شهردار هم پاسخگویی به سوالات و اجرای مصوبات شورا، صورتجلسه ها و اجرای تصمیمات اتخاذ شده در بازدیدهای میدانی است.
در ماههای گذشته فرآیند استیضاح طی شد و به هر دلیلی تعدادی از اعضا به استیضاح رأی دادند و تعدادی هم رأی ندادند و موضوع تمام شد و بایستی شورا بر اساس سوگندی که یاد کرده است به وظایف خودش عمل نماید و شهردار هم همچنین بایستی مطابق با شرح وظایف قانونی کار کند.
حالا چه شده است که شورا از ادامه کار و پیگیری و بازخواست کردن از شهردار ناامید شده است؟ چرا هیئت رئیسه شورا به وظیفه قانونی خودش که پیگیری مصوبات شورا و پیگیری مکاتبات است عمل نمی کنند؟
وی اظهار کرد: هیئت رئیسه محترم در زمان انتخاب قول هایی دادند که باوجود مشغله کاری ولی تصمیم گرفتهایم در شورا حضور مستمر و مؤثر داشته باشیم و اهداف تعریف شده شورا را پیگیری کنیم حالا چه شده است که پیگیری موثر صورت نمی گیرد.
در حالی که هم شورا و هم شهردار بر اساس قانون، عرف، شرع مقدس تا آخرین روز حضور موظف هستند به وظایف خود عمل کنند البته این قصور و کوتاهی مربوط به این یک سال اخیر نیست متاسفانه از اول دوره ششم با سهل انگاری و اغماض و دوستی های خاله خرسه ما زمان را از دست دادیم ولی بایستی عنوان کنم در این یک سال اخیر مشکلات بیشتر شده است.
اعضای محترم هیئت رئیسه، اعضای شورای اسلامی شهر ما هنوز در بدیهی ترین موضوعات شهری با شهرداری که با رأی ۹ نفر انتخاب شد مشکل داریم!
مصوبات خیلی زیادی داریم که اجرا نشده، تصمیماتی که در کمیسیونها و گاهاً در بازدیدهای میدانی اتخاذ شده اجرایی نشد.
با وجود اینکه آقای شهردار نیز در زمان رأی گرفتن اول و هم در جلسات مختلف و متعاقباً در جلسه استیضاح سال ۱۴۰۲ دو بار به صورت مکتوب قول دادند که تمامی مصوبات و مکاتبات کمیسیونها، بازدیدهای میدانی را اجرایی میکنند که اگر این وعده ها که جزء وظایف روتین شهرداری می باشد اجرا می شد امروز چهره شهر متفاوت بود و ما هم نزد وجدان خودمان و شهروندان شرمنده نبودیم.
وی در ادامه افزود: امروز شهروند، مسافر و میهمان برای نظافت یک چشمه سرویس بهداشتی، برای نقایص داخل پارکها و نصب یک توالت فرنگی برای جمع آوری بساط دست فروشان، برای یک لگه گیری آسفالت به ما متوسل نمی شد و آقای دادستان محترم از سر دلسوزی و پس از بارها پیگیری و احضار معاونین مرتبط و عدم نتیجه، شهر ما را شهر حسن غول خطاب نمی کردند.
یک روزی آقای رحمانی فضلی شهر نیشابور را روستایی بزرگ خطاب کردند و متاسفانه امروز این روستا تبدیل به یک ویرانه بزرگ شده است و شهرداری ما از اداره بدیهی ترین وظایف خودش عاجر است از جمله وضعیت خدمات شهری به معنای عام آن اعم از رفت و روب، حمل زباله، شستشوی کانالها، فضای سبز، خشکیدگی گسترده درختان، نابهنجاری سد معبر، تاخیر در اجرای پروژه های عمرانی، عدم کیفیت در اجرای پروژه ها، گران انجام شدن پروژه ها و نمونه بارز آن که جلو چشممان است: محوطه سازی بخش کوچکی از باغ ملی، ساختمان شورا، محوطه سازی افلاک نما و …
در حوزه مشارکت های اقتصادی و سرمایه گذاری اصلاً موفق عمل نکردهایم
صادقی گفت: در حوزه مشارکت های اقتصادی و سرمایه گذاری با وجود ظرفیتهای نیشابور اصلاً موفق عمل نکردهایم.
اصلاً قراردادی منعقد نشده و آنها هم که منتهی به عقد قرارداد شده با مشکلات عدیده ای روبرو هستیم از جمله مشاغل کارگاهی، آلاینده و لمپوست بنرها و در سایر حوزهها هم متاسفانه به همین صورت می باشد.
امروز از هیئت رئیسه و سایر اعضای محترم تقاضا دارم همت کنند و در این فرصت باقیمانده مطالبات شورا از شهرداری را جدیتر پیگیری کنند.
وی گفت: لیست مکاتبات شورا را تقدیم می کنم که اگر همین موارد اجرا می شد امروز ما خیلی سربلند بودیم. بخش اعظمی از این ردیف ها ۲ یا ۳ بار تکرار شده است یعنی اهمیت بیشتری داشته است. شهرداری هم تعهد اجرا در بودجه داشته ولی اجر نشده است و پیگیری موثری هم از طرف هیئت رئیسه فعلی و قبلی نشده است. انصافاً این همه مصوبه و مکاتبه اگر فقط پنجاه درصد آن هم اجرا می شد امروز به جای وقت گذاشتن و گلایه کردن از همدیگر به موضوعات مهمتری می پرداختیم.
وی اظهار کرد: امروز رابطه شهرداری با ادارات و سازمانهای خدمات رسان ارتباط خوبی نیست. با میراث فرهنگی، آستان قدس، اوقاف، آب و فاضلاب، برق و … تنش داریم یا متاسفانه از جایگاه واقعی خودمان تنزل یافته ایم. در تمامی شهرها رئیس کمیسیون حفاری شهردار است ولی در شهر ما این جایگاه تنزل یافته و شهروندان از حفاریها و یا مرمت بیکیفیت حفاریها ناراضی هستند و به دلیل سلیقه ای عمل نمودن سازمان آب و فاضلاب و یا دیر ابلاغ کردن حفاریها آنها برای آسفالت معابر تعیین تکلیف می کنند در حالی که در دفترچه دستورالعمل حفاریها در تمامی موارد ابتکار عمل را به شهرداری داده و دست شهرداری در تمامی موارد بالاتر می باشد ولی از این ظرفیت قانونی استفاده نکردهایم.
پیشنهادات سهگانه صادقی برای برون رفت شورا از بنبست
صادقی اظهار کرد: من برای هیئت رئیسه محترم و اعضای شورای اسلامی شهر ۳ پیشنهاد دارم.
۱- امروز با حضور آقای مظفری در رأس مقام استانی، آقای قامتی معاون عمرانی و آقای دونده فرماندار نبایستی به عنوان مثال با اداره میراث فرهنگی برای مرمت باغ امین اسلامی و موارد مشابه مشکل داشته باشیم.
همه ما شاهد بودیم که آقای قامتی در یک جلسه دو تا مشکل اساسی را در همان جلسه با یک تلفن حل کردند ولی ما قدر این فرصت ها را نمی دانیم اگر آقای شهردار رغبتی ندارند و یا اهمیتی به این موضوع ها نمی دهند هیئت رئیسه محترم مشکلات را دسته بندی نمایند با برگزاری جلسه در حضور مقامات ارشد استانی و شهرستانی مشکلات شهر را طرح موضوع و برطرف کنند.
۲- لیست مصوبات، صورتجلسه ها و گزارشهای میدانی که در جلسات مختلف مطرح شده و به شهرداری ارسال شده است یک بار دیگر به شهرداری ارسال شود و از شهرداری جدول زمانبندی اخذ شود اگر چنانچه مشکل اعتباری و بودجه ای هم دارد در متمم بودجه برطرف نماییم.
لیست پیوست از نظر من قریب به هفتاد ردیف می باشد که به جهت صرفه جویی در وقت چند مورد مهم را قرائت می کنم و بقیه ردیفها در قالب پیوست تقدیم جلسه می کنم که به شهرداری ارسال شود.
۱) تعریض ۱۶ متری قوامی و تملک مسیر
۲) پیگیری اجرای توافقنامه باغ قوامی
۳) اجرای محوطه سازی باغ امین اسلامی
۴) تسریع در اجرای محوطه سازی افلاک نما
۵) تکمیل پروژه پیشخوان عطار
۶) تکمیل بازگشایی هفت گانه معابر مورد تاکید سالیان گذشته
۷ )تملک دو باب ملک واقع در بلوار بعثت تا ملاصدرا
۸) اجرای فاز اول پارک شهید قاجاریان
۹) بهسازی پارکها و میادین سطح شهر
۱۰) رفع کامل زایدات شهری
۱۱) نصب تابلوهای جهت نما مسافرین
۱۲) بهسازی ورودی های شهر
۱۳) اجرای میدان شادیاخ به عنوان یک میدان ورودی اصلی
۱۴) تکمیل ساختمان شورا
۱۵) تکمیل محوطه سازی باغ ملی و تعویض مبلمان باغ
۱۶) تکمیل مطالعات اجرایی پل حصار
۱۷) ممیزی املاک در سطح شهر
۱۸) الحاق پایانه بابک کریمی به میدان بار
۱۹) تسریع در اجرای توافقنامه بلوار مقاومت
۲۰) تسریع در قرارداد شهر بازی
۲۱) تعیین تکلیف اراضی خیام عطار
۲۲) اجرای پیاده راه سازی در سطح شهر
۲۳) تسریع در اجرای پارک بانوان
۲۴) طوقه برداری دور درختان
۲۵) اجرای آبیاری تحت فشار در سطح شهر
۲۶) خرید و نصب کارخانه آسفالت
۲۷) تعیین وضعیت ساختمان قریشی
۲۸) تعیین وضعیت بدهی شهرداری به سازمانهای تامین اجتماعی
۲۹) تعیین وضعیت افتتاح حساب پارکینگ عمومی
۳۰) عدم ارائه جدول زمانبندی پروژه های عمرانی
۳۱) ممیزی املاک سطح شهر
۳۲) پیگیری جهت تخلیه زمین تنیس، کیوسک فیاض بخش جنوبی، کیوسک اول پانزده خرداد
۳۳) اجرای پروژه های عمرانی بدون ردیف مثل پارک شهدای منا
۳۴) رفع مشکلات داخل پارکها، سرویس بهداشتی فرنگی، آبنما، روشنایی، کفپوش، آبخوری
۳۵) رفع مشکلات میادین سطح شهر، نورپردازی، آبنما، تعویض سرچراغها
۳۶) پیگیری جهت بازگشایی بلوار مقاومت به پژوهش
۳۷) پیگیری جهت تسریع در وضعیت مکان رویداد
۳۸) تملک سه واحد حد فاصل بلوار بعثت تا ملاصدرا
۳۹) تعیین تکلیف دو ملک باقی مانده در بلوار بعثت به سمت بی بی شطیطه
۴۰) عدم تشکیل کارگروه کسب درآمد و وصول مطالبات معوق از اشخاص حقیقی و حقوقی
۴۱) بی توجهی به نارضایتی شهروندان از یک طرفه سازی خیابان ۱۵ خرداد و اصلاحات انجام شده در بی بی شطیطه
۴۲) عدم ارائه مستندات لایحه رفاهی کارکنان
۴۳) تکمیل مبلمان شهری منطقه گردشگری
۴۴) مرمت، تعویض لوازم ورزشی و لوازم بازی کودکان در پارکها
۴۵) عدم اجرای تعهدات پذیرفته شده توسط شهرداری در بازدید میدانی آذر سال ۱۴۰۲ و اردیبهشت ۱۴۰۳ علیرغم چندین بار مکاتبه
۴۶) جانمایی و ساماندهی شب بازارها
۳- در تمامی مصوبات شورا بعد از تایید هیئت انطباق آقای شهردار ۱۴ روز فرصت داشته اند اعتراض کنند و اگر اعتراض نکردهاند و مصوبه تبدیل به قانون شده پیگیری کنید چرا اجرایی نشده است؟ نمونه های بارز آن اخذ چک پشتیبان از مودیان که انجام شده و امروز ارباب رجوع و شهرداری دچار مشکل و سردرگمی شده اند. ممیزی املاک سطح شهر نمونه دیگر، فروش اموال غیر منقول و بازگشایی مسیرهای هفت گانه و الی ماشاالله.
صادقی افزود: همکاران عزیز و ارجمند کمتر از یک سال دیگر به اتمام دوره شورای ششم مانده که اگر همت کنیم فرصت مغتنمی است که با یک برنامه ریزی دقیق و منظم می توانیم بخش اعظمی از عقب ماندگی های گذشته را جبران کنیم و فرصت ها را از دست ندهیم در غیر این صورت علیرغم همه تلاشها کارنامه قابل قبولی را نمی توانیم به شهروندان ارائه کنیم.
از ابزار قانونی شورا استفاده کردیم اما به نتیجه نرسید
شکیبا رئیس شورای شهر نیشابور پس از نطق صادقی اظهار کرد: ابزار قانونی شورای شهر طرح سوال است و تاکنون درباره اجرایی نشدن مصوبات شورای شهر هم تذکرات زیادی به شهرداری داده شده و آخرین اقدام شورا طرح سوال بوده و شهردار تا پای استیضاح هم آمده است اما بینتیجه ماند.
در جلسات اداره میراث فرهنگی هم تذکرات شدید درباره باغ امینالاسلامی و غیره به رئیس میراث داده شده و آن چند موردی هم که گفتید هیچکدام حل نشده است.
ما از ابزار قانونی شورا استفاده کردیم اما به نتیجه نرسید اما تذکرات پشت سر هم داده میشود و همین مصوباتی که به شهرداری ارسال میشود لازمالاجرا است اما متاسفانه مثلا درباره همین ساختمان جدید شورای شهر من بارها پیگیری کردم اما کار هنوز معطل مانده است.
آقای شهردار عملکرد خوبی نداشته است
احمد همتآبادی(مهندس) نیز در واکنش به نطق پیش از دستور صادقی اظهار کرد: همه ما در شورای ششم به این نتیجه رسیدیم آقای شهردار آن طوری که انتظار داشتیم نسبت به انجام مصوبات برنامههایی که خودشان اعلام کردند عملکرد خوبی نداشتند و همین الان هم به خیلی از پروژهها نقد جدی وارد است.
وی گفت: من هم قبول دارم هیئت رئیسه امسال شورای شهر نیشابور مانند دورههای قبل درگیر بینظمی سیستماتیک مجموعه شهرداری شده است که قسمت عمده آن به برنامه و بودجه بازمیگردد و بارها گفتهام ما در یک بیبرنامگی کاملا مشخص که از سمت شهرداری به شورا هم القا شده درگیر شدهایم.
در کجا از فروردین برنامهها به متمم وصل میشود؟ ما در اصل موضوع برنامه و بودجه مصوب دچار مشکل هستیم.
وی درخصوص طرح ایجاد سازمان سرمایهگذاری در مجموعه شهرداری گفت: قسمت عمده بودجه شهرداری متکی به بخش سرمایهگذاری است چارهای جز رفتن به سمت مشارکت و سرمایهگذاری نداریم و در حال حاضر مجموعه سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی در یک واحد کوچک در شهرداری مدیریت میشود و بسیاری از نقدها مربوط به عدم توانمندی این واحد است.
وی افزود: طرح پیشنهادی این است که در نیشابور مشابه شهرهای همتراز سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی ایجاد کنیم که در هیئت تطبیق هم تایید شد و شهرداری لایحه تصویب اساسنامه این سازمان را به شورای شهر ارسال کرد.
از اول انقلاب تاکنون کدام سرمایهگذار را جذب کردهایم؟
احمد همتآبادی (شورا) در مخالفت با این طرح گفت: من با این مصوبه مخالفم به این علت که ما در شهرداری نیشابور از اول انقلاب تاکنون کدام سرمایهگذار را جذب کردهایم که حالا بخواهیم برایش سازمان درست کنیم؟
الان پنج نفر در این واحد حقوق بگیر هستند و هیچ کاری انجام نشده است که حالا بیاییم آن را به یک سازمان طویل تبدیل کنیم.
در همین دوره خودمان از میدان بار گرفته تا شهرک مشاغل مزاحم تا شهربازی چه کاری کردیم؟ الان به مرحلهای رسیدهایم که ما را به خیر تو امید نیست شر مرسان، به نظرم همین واحد را هم تعطیل کنیم اصلا کمیسیون سرمایهگذاری شورای شهر را هم تعطیل کنید که جز دردسر و حاشیه چه چیزی برای ما داشته؟
دولت همه سازمانها مانند اتوبوسرانی و پسماند وغیره را یا تعطیل یا کوچک کرد حالا ما به دست خودمان باز یک سازمان درست میکنیم و من با این طرح مخالفم.
رضا کراری در موافقت با این طرح اظهار کرد: در جلساتی که واحد سرمایهگذاری شهرداری به عنوان مثال برای طرحهایی مانند میدان بار پیگیری میکند هربار برای نتیجه رساندن موضوع باید از طریق سازمانهای دیگر پیگیری کند زیرا به خاطر اینکه سازمان نیست توانایی پیگیری ندارد و راهاندازی این سازمان میتواند یک گام رو به جلو باشد.
وی افزود: نگاه ما از ابتدای دوره ششم بر این بوده که سرمایهگذاری را در شهرداری رونق بدهیم.
این لایحه به تصویب اعضای شورای ششم شهر نیشابور رسید.