با همکاری اداره توسعه نوغانداری خراسان رضوی و شبکه دامپزشکی شهرستان نیشابور دربرگزاری کلاسهای آموزشی و ضدعفونی نمودن رایگان جایگاههای پرورش کرم ابریشم توزیع ۳۰۰ جعبه تخم و لارو نوغان در اردیبهشت وخرداد ماه سال جاری بین ۴۰ نفر از نوغانداران فعالیت این حرفه در شهرستان آغاز شد و پیش بینی می شود از این تعداد جعبه لارو نوغان میزان ۷۵۰۰ کیلوگرم پیله تر ابریشم در شهرستان تولید شود با توجه به هزینه پایین این شغل ، قیمت مناسب پیله کرم ابریشم و شرایط مناسب آب و هوا امسال شاهد رشد بیش از ۱۰۰ درصدی این حرفه در شهرستان نیشابور هستیم.لازم به ذکر است نیاز از هرجعبه نوغان ۳۰ تا ۵۰ کیلوگرم پیله تر ابریشم تولید می شود که حدود ۳۰ میلیون ریال درآمد زایی در مدت ۳۵ روز را دارد.
با عنایت به اینکه نیاز اصلی کرم ابریشم برگ درخت توت است و هر جعبه لارو نوغان در طول دوره پرورش حدود ۸۰۰ کیلوگرم برگ توت نیاز دارد به منظور توسعه این حرفه هرساله تعدادی نهال توت بصورت رایگان در اختیار متقاضیان کاشت نهالستان قرار می گیرد. که این تعداد در دوسال اخیر ۴۳۰۰ اصله نهال توت می باشد.
محصول ابریشم حاصل از نوغانداری در صنایع قالی بافی ،نساجی ،پزشکی ونظامی کاربرد دارد و هر ساله میزان زیادی ارز برای نیاز داخل به این محصول از کشور خارج می شود.
پرورش ۳۰۰ جعبه کرم ابریشم در شهرستان نیشابور
برچسب ها
ابهامات درباره حادثه بیمارستان حکیم بیپاسخ ماند
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی نیشابور به گزارش «فاجعه در بیمارستان حکیم»
نیشـابور، نت خاموش خراسان
خاتون شرق- نیشابور، زادگاه استاد پرویز مشکاتیان، از تأثیرگذارترین آهنگسازان و نوازندگان سنتور در تاریخ موسیقی ایران است. مشکاتیان با خلق آثاری ماندگار مانند بیداد، نوا، دستان و آستان جانان نهتنها در پهنه موسیقی ایران، بلکه در تاریخ فرهنگی معاصر نیشابور نیز نقشی برجسته دارد. با این همه، زادگاه او تاکنون از داشتن یک جشنواره دائمی موسیقی سنتی بیبهره بوده و حتی در سالگرد درگذشتش نیز خبری از رویدادی در خور نام او نیست. آیا این بیتوجهی، نوعی کمکاری مدیریتی و ضعف در نگاه برنامهریزان فرهنگی نیست؟
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی نیشابور به گزارش «فاجعه در بیمارستان حکیم»
خاتون شرق- در پی انتشار گزارشی در شماره ۲۲۱ هفتهنامه خاتونشرق با عنوان فاجعه در بیمارستان حکیم دانشگاه علومپزشکی نیشابور جوابیهای به دفتر هفتهنامه خاتونشرق ارسال کرده که برای اطلاع و آکاهی شهروندان متن و تصویر نامه در ادامه منتشر میشود.
کار مردم را به مردم بسپارید
خاتون شرق- وقتی مردم، فرهنگ را از دل کوچهها و خاطرهها بیرون میکشند و جانی تازه به آن میدهند، تنها کاری که باید کرد، این است: مزاحمشان نشوید! فستیوال «کوچه» در بوشهر یکی از همان تلاشهای صمیمی و خودجوش بود که بیهیچ هیاهوی دولتی، توانست نفس تازهای به بافت تاریخی شهر ببخشد. کوچههایی که زمانی خاموش بودند، با صدای خیامخوانی و موسیقی جنوب، روشن شدند.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.